דמוגרפיה היא תחום אינטרדיסציפלינרי ביסודו ומתבסס על ניתוח והבנה של תהליכי אוכלוסיה ברמה של יחידים, זוגות או משפחות וברמה של תת-אוכלוסיות, אזורים או מדינות. לדמוגרפים ארגז כלים מתודולוגי ייחודי שפותח לצורך מדידה ואפיון של תכונות אוכלוסיות (בכלל זה, גודלן, הרכבן ופיזורן) ושינויים בהן, וכן לצורך ניתוח נתונים הרלבנטיים לתחום. הדמוגרפים עוסקים בסוגיות חברתיות מגוונות כגון מוסד המשפחה, שוק העבודה, ריבוד חברתי, אתניות ומגדר ומנסים להבין, לדוגמא, מדוע בני זוג בוחרים להביא פחות ילדים; כיצד הירידה בילודה תשפיע על שוק העבודה והמערכת הפנסיונית בעתיד; כיצד פיזור האוכלוסיה מבחינה גיאוגרפית קשור לצפיפות דיור, אבטלה ותחלואה; והאם מדיניות ציבורית משפיעה על תהליכים במשפחה ונושאים רבים נוספים.
מבנה הלימודים יורכב על ידי הסטודנטים בתיאום עם יועצת המגמה לפני תחילת השנה הראשונה. לאורך הלימודים, התלמידים יפגשו עם היועצת על מנת להתאים ולעדכן את מבנה הלימודים בפועל.
במהלך שנה א׳ נלמדים קורסי החובה הבאים:
בשנה ב׳ תכנית הלימודים גמישה יותר, ומאפשרת העמקה והרחבה בתחומי עניין נבחרים, באופן המותאם לשאיפות האקדמיות והמקצועיות. במהלך שנה ב' תלמידים ישלימו קורסי חובה, סמינרים וקורסי בחירה שלא השלימו במהלך שנה א', כולל הקורס התמחות בדמוגרפיה
ניתן לבחור בין שני מסלולים עיקריים: