סמינר מחלקתי: העיר הגדולה וחיי הנפש (ובעיות בריאות אחרות) גרסת 2022 | המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה

סמינר מחלקתי: העיר הגדולה וחיי הנפש (ובעיות בריאות אחרות) גרסת 2022

ב', 25/04/202212:30-14:00

בחיבורו הקלאסי על העיר הגדולה וחיי הנפש מצביע גאורג זימל על אנומליות חברתיות שקיימות בעיר. אנומליות אלה מובילות לאימוץ אורח חיים חדש והן עלולות אף להשפיע על חיי הנפש של הפרט. עם זאת, מאז ימיו של זימל השתנתה העיר לא מעט, וכיום ערים נחשבות כבריאות יותר הן בעולם המפותח והן בזה המתפתח.

בחלקה הראשון של ההרצאה אתייחס לרעיונות של זימל מנקודת מבט עכשווית בהקשר של בריאות פיזית ונפשית בעיר. החלק השני של ההרצאה ייתמקד בשיטת חקירה חדשות שמשמשות אותנו לחקור התנהגות ובריאות פיזית ונפשית בעיר בחיי היומיום.

ד״ר עמית בירנבוים הוא מרצה בכיר במחלקה לגאוגרפיה ובמרכז לחדשנות עירונית באוניברסיטה העברית, וראש המעבדה לחיוניות עירונית (Urban Vitality Lab). הוא סיים את לימודי הדוקטורט שלו באוניברסיטה העברית בשנת 2016 ולאחר מכן יצא לפוסט-דוקטורט באוניברסיטת אוטרכט בהולנד. בין השנים 2018-2021 הוא שימש כמרצה בכיר במחלקה לגאוגרפיה וסביבת האדם באוניברסיטת תל אביב. מחקריו מתמקדים בניתוח של התנהגות מרחבית של אנשים בהקשרים של בריאות, ניידות ותחבורה, שינויים טכנולוגיים, פנאי ותיירות.