ברכות לבוגר ומוסמך המחלקה שי דרומי על פרסום ספרו: Above the Fray: The Red Cross and the Making of the Humanitarian NGO Sector | המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה

16 ינואר, 2020
vvv

לבוגר ומוסמך המחלקה שי דרומי על פרסום ספרו Above the Fray: The Red Cross and the Making of the Humanitarian NGO Sector, שיצא לאור בהוצאת אוניברסיטת שיקגו. הספר בוחן את היווצרות מגזר הסיוע ההומניטרי הבינלאומי ההתנדבותי, המגולם על ידי ארגונים כמו רופאים ללא גבולות ו-Oxfam. דרומי, שכיום מרצה באוניברסיטת הרווארד, מסתמך על מחקר ארכיוני בוועד המרכזי של הצלב האדום, ומצביע בספר על ההשפעה המכרעת של תנועות דתיות פרוטסטנטיות על עקרונות המדיניות המנחים את מגזר הסיוע—כולל ארגונים המגדירים עצמם כחילוניים. הספר מנתח מצד אחד את התרומה החשובה של ארגוני סיוע אלו לנפגעי קרב ואסונות טבע לאורך השנים, ומצד שני מעלה שאלות על מגבלות מגזר הסיוע ומדיניותיו.

קישור לספר