קול קורא לתוכנית הדוקטורנטים לשנת תשפ"ב!

המחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה באוניברסיטה העברית בירושלים מציעה תוכנית לימודים רב-שנתית לתואר שלישי ופותחת תוכנית מלגות מחלקתית לתלמידי דוקטורט מצטיינים.

תוכנית לימודי הדוקטורט שמה דגש על הכשרה מקיפה בתיאוריות ובשיטות מחקר וניתוח ועל פיתוח כישורים מקצועיים בתחומי המחקר, הכתיבה והפרסום, וההוראה באקדמיה.

תלמידות ותלמידים מצטיינים מבין המתקבלים יקבלו מימון ארבע-שנתי ללימודיהם בהיקף של עד 15 אלף דולר בשנה.

נהלי תוכנית לימודי הדוקטורט במחלקה לסוציולוגיה ולאנתרופולוגיה

Bilu

ברכות לפרופ' יורם בילו ממחלקתנו על הוצאת ספרו החדש "With Us More Than Ever: Making the Absent Rebbe Present in Messianic Chabad"

הרב מנחם מנדל שניאורסון היה המנהיג הכריזמטי של התנועה החסידית חב"ד והמשיח המיועד לה. ובכל זאת, כאשר נפטר בשנת 1994, הלהט המשיחי שהוא השרה לא שכך. היום, קבוצת חסידים קיצוניים, הקרואים "משיחיסטים", משתמשת באמצעים מסורתיים וטכנולוגיות דיגיטליות על מנת לשמר את הרבי בצורה מוחשית. הם מנהלים איתו דיאלוג מתמשך, משתתפים בטקסים ספציפיים ומפתחים תרבות חזותית הולכת ומתרחבת של דיוקנאות וסרטונים. בספרו, פרופ' בילו חוקר את קבוצת המשיחיסטי ובוחן כיצד הפרקטיקה הדתית יכולה לקיים את האמונה כי דמות משיחית היא קיימת ונגישה גם אחרי מותה.

קול קורא למענקי תמיכה במחקר עבור סגל אקדמי – מרכז שיין.

מצ"ב קול קורא למענקי תמיכה במחקר עבור סגל אקדמי – מרכז שיין.

בכל שאלה או הבהרה ניתן לפנות למורן קינן, מזכירות מרכז שיין

בטלפון: 02-5883032,

או בדוא"ל: moranel@savion.huji.ac.il

ברכות לעומר הקר, דוקטורנט במחלקתנו, על זכיתו במלגת עזריאלי היוקרתית!

מחקרו של הקר בוחן את ההשפעות של עבודה גלובלית על מערכות זמן דתיות של עובדים בהייטק (יהודים, נוצרים, מוסלמים). הקר מתמקד במתח הנוצר בעידן הקפיטליסטי והפוסט מודרני בין זמן עבודה לזמן הדתי, מתח ההולך וגובר ככל שהעבודה מחלחלת ללוח הזמנים של הפרטים מחד גיסא ונוכחותה המשמעותית של הדת בספרה הציבורית ובחיי היומיום מאידך גיסא. הקר בוחן זאת בעזרת מחקר אתנוגרפי בקרב עובדי הייטק דתיים והאופן בו הם מנהלים את המתח בין מערכת הזמנים הדתית, תנועת גרמי השמיים, מערכת הזמנים של המדינה, מערכות כלכליות ומערכות הזמנים של תעשיית ההייטק (שפעמים רבות מותאמת לימי העבודה בארצות הברית).

ברכות לעמיר סגל, דוקטורנט במחלקה, על זכייתו בפרס רכל נגב לשירה של האוניברסיטה העברית לשנת תש"ף!

לפני מספר ימים זכה עמיר סגל, דוקטורנט במחלקה, בפרס רחל נגב לשירה של האוניברסיטה העברית לשנת תש"ף, 2020. הפרס ניתן בכל שנה לכתב יד לשירה שכתב סטודנט באוניברסיטה. עמיר סגה על כתב היד לספר השירים "לשוב ולאכול בשר" שעתיד לצאת בקרוב. שירי הספר פורסמו בכתבי עת שונים - ביניהם מעין, משיב הרוח, הליקון ומוסף תרבות וספרות של הארץ.

תכניית פסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי ה-8, 26-28.11

הפסטיבל לקולנוע אנתרופולוגי בישראל – חוזר בפעם השמינית. סינמטק ירושלים חבר למחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית, וביחד הם פועלים לקדם סרטים דוקומנטריים בעלי אוריינטציה אתנוגרפית. סרטים אלה, מתארים בכלים קולנועיים את המורכבויות של חיי היחידים והקהילות בעולם הרחב, ואת היחס בין האנושי ללא אנושי. ההקרנות ילוו בהרצאות מקדימות מפי מיטב חוקרי האנתרופולוגיה בארץ ובמפגשים עם מספר מבמאי הסרטים. בואו להיות איתנו, בואו להיות בעולם. נורית קידר מנהלת אמנותית | פרופסור תמר אלאור אנתרופולוגית, מנהלת הפסטיבל מטעם האוניברסיטה העברית | לידיה גינזבורג הפקה אקדמית