קול קורא למענקי תמיכה במחקר עבור סגל אקדמי – מרכז שיין.

יולי 29, 2020

מצ"ב קול קורא למענקי תמיכה במחקר עבור סגל אקדמי – מרכז שיין.

בכל שאלה או הבהרה ניתן לפנות למורן קינן, מזכירות מרכז שיין

בטלפון: 02-5883032,

או בדוא"ל: moranel@savion.huji.ac.il

ברכות לעומר הקר, דוקטורנט במחלקתנו, על זכיתו במלגת עזריאלי היוקרתית!

יוני 9, 2020

מחקרו של הקר בוחן את ההשפעות של עבודה גלובלית על מערכות זמן דתיות של עובדים בהייטק (יהודים, נוצרים, מוסלמים). הקר מתמקד במתח הנוצר בעידן הקפיטליסטי והפוסט מודרני בין זמן עבודה לזמן הדתי, מתח ההולך וגובר ככל שהעבודה מחלחלת ללוח הזמנים של הפרטים מחד גיסא ונוכחותה המשמעותית של הדת בספרה הציבורית ובחיי היומיום מאידך גיסא. הקר בוחן זאת בעזרת מחקר אתנוגרפי בקרב עובדי הייטק דתיים והאופן בו הם מנהלים את המתח בין מערכת הזמנים הדתית, תנועת גרמי השמיים, מערכת הזמנים של המדינה, מערכות כלכליות ומערכות הזמנים של תעשיית ההייטק (שפעמים רבות מותאמת לימי העבודה בארצות הברית).

ברכות לעמיר סגל, דוקטורנט במחלקה, על זכייתו בפרס רכל נגב לשירה של האוניברסיטה העברית לשנת תש"ף!

מאי 5, 2020

לפני מספר ימים זכה עמיר סגל, דוקטורנט במחלקה, בפרס רחל נגב לשירה של האוניברסיטה העברית לשנת תש"ף, 2020. הפרס ניתן בכל שנה לכתב יד לשירה שכתב סטודנט באוניברסיטה. עמיר סגה על כתב היד לספר השירים "לשוב ולאכול בשר" שעתיד לצאת בקרוב. שירי הספר פורסמו בכתבי עת שונים - ביניהם מעין, משיב הרוח, הליקון ומוסף תרבות וספרות של הארץ.

תכניית פסטיבל הקולנוע האנתרופולוגי ה-8, 26-28.11

נובמבר 26, 2019

הפסטיבל לקולנוע אנתרופולוגי בישראל – חוזר בפעם השמינית. סינמטק ירושלים חבר למחלקה לסוציולוגיה ואנתרופולוגיה של האוניברסיטה העברית, וביחד הם פועלים לקדם סרטים דוקומנטריים בעלי אוריינטציה אתנוגרפית. סרטים אלה, מתארים בכלים קולנועיים את המורכבויות של חיי היחידים והקהילות בעולם הרחב, ואת היחס בין האנושי ללא אנושי. ההקרנות ילוו בהרצאות מקדימות מפי מיטב חוקרי האנתרופולוגיה בארץ ובמפגשים עם מספר מבמאי הסרטים. בואו להיות איתנו, בואו להיות בעולם. נורית קידר מנהלת אמנותית | פרופסור תמר אלאור אנתרופולוגית, מנהלת הפסטיבל מטעם האוניברסיטה העברית | לידיה גינזבורג הפקה אקדמית

eva

ברכות לפרופ' אווה אילוז ממחלקתנו על פרסום ספרה החדש "Manufacturing Happy Citizens" בשיתוף עם ד"ר אדגר קבאנס מאוניברסיטת Camilo Jose Cela University במדריד.

נובמבר 12, 2019

ספרם החדש מנתח באופן מרתק את ההשפעה החברתית העוצמתית של המדע ותעשיית האושר על החברה והפרט. באמצעות תיעוד ייחודי של הפעולות החברתיות, הם מראים כיצד הברית הניאו-ליברלית בין פסיכולוגים, כלכלנים וגורואים לפיתוח עצמי, הולידה צורת ממשל ושליטה חדשה ומעיקה שבה אושר שזור לתוך המרקם של הכוח.

VVV

ברכות חמות לד"ר גילי המר - על פרסום ספרה "Blindness Through the Looking Glass" בהוצאת אוניברסיטת מישיגן!

אוקטובר 29, 2019
ברכות חמות לאנתרופולוגית גילי המר - על פרסום ספרה "Blindness Through the Looking Glass" בהוצאת אוניברסיטת מישיגן! תרומה נהדרת למדף האנתרופולוגי בישראל ובכלל. הספר מבוסס על עבודה אתנוגרפית ארוכה של המר בקרב נשים עיוורות, באמצעותה היא מאתגרת את הקדימות החזותית הניתנת בדרך כלל לאופנים בהם אנו מבינים פרפורמנס חברתי, תרבות חזותית ומגדר. המר שואלת בספר כיצד מובנים חברתית ראייה ועיוורון? באיזה אופן שחקנים חברתיים "מבצעים" (perform) ראייה ועיוורון בחיי היום יום שלהם? ומה תפקידן של חוויות חושיות (כולל ראייה) בעיצוב יחסים חברתיים בין קבוצות שונות?